AS3 EMPLOYMENT Kjære direktør. Kjære daglig leder. Kjære HR ansvarlig. Kjære kollega.

Du som ansetter, du som anbefaler, du som rekrutterer: Har du noen gang hatt en vanskelig periode i livet?

Hva om denne perioden gjorde at du for en stund stod utenfor arbeidslivet, og når du kom styrket tilbake opplevde du at alle dører var lukket? På baksiden av døren stod det snille, gode og varme mennesker, men få turte å åpne døren – selv med sikkerhetslenken på. På forsiden av døren stod du med et inderlig ønske om å komme inn i varmen, men for hver dør du banket på ble du møtt med mistenksomme øyne gjennom gardinene – iblant var det noen som gestikulerte med hendene at du måtte hute deg videre. 

Mennesker som har tatt det vanskelige, men modige skrittet bort fra rusen, eller mennesker som etter år i tåke og fortvilelse av angst, depresjoner eller andre psykiske lidelser har kommet seg ut av mørket; står ovenfor nye utfordringer der hull i CV og vanskelige historier møter lukkede dører i arbeidslivet. Dørene er ikke lukket fordi menneskene på innsiden er slemme, fæle eller kalde – men fordi de er usikre, redde og uvitende om hva som møter dem på utsiden.

For de som tør å åpne, finnes det historier det er verdt å fortelle. Om mennesker som opplever varmen av å bli inkludert i et arbeidsfellesskap, om mennesker som gir det lille ekstra da de av alle vet å sette pris på den varmen vi andre tar for gitt. Brødre, søstre, mødre, fedre, sønner og døtre som er fulle av ressurser og muligheter – bare noen våger å satse. 

I AS3 jobber vi hver dag med gode, modige og samfunnsbevisste arbeidsgivere som på gang etter gang gir mennesker som har stått utenfor nye sjanser. Og suksesshistoriene er mange. Det er tobarnsfaren som etter 9 år i rus fikk drømmejobben, en jobb der han satser med nebb og klør, for endelig hadde han mulighet til å forsørge sine barn. Det er den tause 58 år gamle mannen som etter 18 år utenfor med depresjoner og unnvikende personlighetstrekk nå jobber som et ildjern hver dag, sjefen har aldri sett lignende arbeidsvilje, for noen valgte å se over det store hullet og se rett på ham som en person. Det er den nyutdannede jenta på 27, som slet med spiseforstyrrelser gjennom studiene, måtte ta en pause fra studiene for å komme seg, men nå ønsker å fokusere all energien hun tidligere brukte på å kontrollere matinntak og trening - på jobb. Det er den litt forsiktige voksne dama, som fortsatt har litt vondt i ryggen etter mange år i et fysisk yrke, men som fikk en sjef som turte å gi henne litt tid til å lære seg alle pc-programmene, og som nå er en stødig kontormedarbeider med smilet på lur.

Vil du bli en av dem som ønsker å gi mennesker en ny mulighet - som tør å se mennesket bak hullene? Eller tør du holde døren på gløtt, med sikkerhetslenken på, og ta en prat med personen på utsiden?

Ta kontakt – vi ønsker å treffe flere flotte, modige og gode arbeidsgivere – for det finnes mange av dere som står der bak døra med et ønske om å åpne, men som ikke helt riktig vet hvordan man skal gå frem.

Vi vet!